×

Acasa Moldova Maramures Muntenia si Dobrogea Banat si Crisana Transilvania Oltenia Evenimente ENGLISH
Baile Olanesti Statiunea Baile Olanesti este una dintre putinele localitati din tara care intruneste in chip armonios doi factori naturali de cura: factorul climatic si topoclimatic local, si factorul hidromineral constituit din apele minerale. Baile Olanesti ocupa primul loc printre statiunile balneoclimaterice din Romania in ceea ce priveste numarul de izvoare, debitul total zilnic al acestora, ca si varietatea compozitiei si a concentratiei apelor minerale. In statiune se gasesc peste 35 surse hidrominerale, atat ca izvoare naturale, cat si ca rezultat al unor lucrari de foraje si miniere (puturi si galerii). Un numar de 15 izvoare minerale sunt captate pentru cura interna sunt necaptate. Doua izvoare minerale si patru sonde cu apa minerala sunt folosite pentru cura externa (balneatie).
Informatii preluate de pe valceaturistica
Baile Olanesti

Statiunea Baile Olanesti este una dintre putinele localitati din tara care intruneste in chip armonios doi factori naturali de cura: factorul climatic si topoclimatic local, si factorul hidromineral constituit din apele minerale. Baile Olanesti ocupa primul loc printre statiunile balneoclimaterice din Romania in ceea ce priveste numarul de izvoare, debitul total zilnic al acestora, ca si varietatea compozitiei si a concentratiei apelor minerale. In statiune se gasesc peste 35 surse hidrominerale, atat ca izvoare naturale, cat si ca rezultat al unor lucrari de foraje si miniere (puturi si galerii). Un numar de 15 izvoare minerale sunt captate pentru cura interna sunt necaptate. Doua izvoare minerale si patru sonde cu apa minerala sunt folosite pentru cura externa (balneatie).
Informatii preluate de pe valceaturistica

Statiunea Baile Olanesti

Statiunea Baile Olanesti
La 0.74 km de centrul orasului.

Manastirea Frasinei

Manastirea Frasinei
La 3.98 km de centrul orasului.
Statiunea Baile Olanesti

Băile Olănești sau -Izvoarele de Aur- - stațiunea este situată într-o zonă de o mare frumusețe și ocupă primul loc printre stațiunile balneoclimaterice din România în ceea ce privește numărul de izvoare. Vă asteptăm cu drag să vizitați frumoasa stațiune!

Imagini si informatii: cniptvalcea

Statiunea Baile Olanesti
Manastirea Frasinei

Mănăstirea Frăsinei (Athosul Românesc) - Biserica Mănăstirii Frăsinei, zisă și Biserica Mare, având hramul ”Adormirea Maicii Domnului”, cu întreg ansamblul de clădiri, în formă de cetate, este ctitoria Sfântului Calinic de la Cernica, episcopul Râmnicului, care a construit-o între anii 1860-1863, an în care o și sfințește.

Mănăstirea păstrează un loc aparte în evlavia poporului român pentru faptul că aici viaţa monahală urmează tipicul Sfântului Munte Athos: în mănăstire nu au voie să intre femei şi nu se găteşte carne.

Imagini si informatii: CNIPTVALCEA

Manastirea Frasinei