×

Acasa Moldova Maramures Muntenia si Dobrogea Banat si Crisana Transilvania Oltenia Evenimente ENGLISH
Ocna Sibiului Ocna Sibiului

Cetatea Slimnic

Cetatea Slimnic
La 8.8 km de centrul orasului.

Biserica fortificata de la Ocna Sibiului

Biserica fortificata de la Ocna Sibiului
La 0.67 km de centrul orasului.
Cetatea SlimnicCetatea Slimnicului (Stolzenburg) este situata pe drumul dintre Sibiu si Medias, chiar in localitatea Slimnic, pe o colina denumita Burgbasch. Are o structura foarte frumoasa si impunatoare. Inca de cum te apropii, aceasta cetate maiestuoasa emana un aer medieval.Cetatea Slimnic
Biserica fortificata de la Ocna Sibiului

Ocnenii lucrau de zor la construcţia noii bazilici când, în 1241, au fost atacaţi de hoardele tătare. Au suferit multe pagube, iar construcţia bisericii a fost reluată doar câţiva ani mai târziu. Când au terminat biserica, meşterii constructori au adăugat şi un zid masiv în jurul acesteia, pentru a o feri de răutăţile invadatorilor.

Biserica mai păstrează şi astăzi elemente romanice deşi, de-a lungul timpului, a fost refăcută şi îmbogăţită cu elemente gotice, baroce şi renascentiste. De cum intraţi în biserică veţi observa amvonul. Este deosebit pentru că reprezintă una dintre cele mai vechi sculpturi romanice în piatră din Transilvania.

În biserică se păstrează încă fragmente de pictură murală aparţinând pictorului sibian Vincentius, datând de la începutul secolului al XVI-lea.

Imagini si informatii: sibiu-turism.ro

Biserica fortificata de la Ocna Sibiului